Sadel clinic

Var på en clinic om sadlar ikväll och gud vad man lärde sig grejer. Kom dit med inställningen "våra sadlar ligger ju bra, de är utprovade" och gick där ifrån med tanke "jag tror inte våra sadlar ligger så bra trotts allt"

Lärde mig jättemycket om hur man ska sadla och hur hästarna ska se ut o.s.v. Hon som höll clinicen berättade att i princip alla sadlar för långt fram och att om man inte sadlar för långt fram så åker sadeln oftast fram ändå eftersom nästan alla hästar har för lite muskler vid manken.

Hennes lösning var en padd som man skulle ha "istället för muskler" tills hästen satt tillräckligt med muskler. Det var inte en vanlig fårskinnspadd som många har under sadlarna för att fylla ut utan en i ull. Ullpadden kunde man inte trycka en fingernagel igenom för den var så kompakt. En fårskinnspadd har ingen funktion enligt henne för att de går att trycka igenom dem.

Såklart är det viktigt att sadeln ligger bra också för att det ska funka med padden. Detta var bara en av många saker hon berättade, var två väldigt lärorika timmar och kommer garanterat ta ut henne till våra hästar då hon satte fingret exakt på flera olika problem vi har.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0