Sluta plåga mig

Skara Hästsport säljer Kingsland mössor för halva priset och jag som har velat ha en sådan mössa så länge. Måste de göra såhär mot mig precis innan GHS? Skulle väldigt gärna köpa denna men tänk om jag hittar något på GHS som jag hellre vill lägga mina pengar på... 275:- kostar den iallafall.

Aj

Såhär ser min armbåge ut efter i Lördags, svårt att få en bra bild men den är röd som senare övergår i blått. Ont gör det i alla fall.

Hipponized

Åh läste precis att nya Hipponized kommer den 6 februari. För er som inte vet så är det en hemsida som man föder upp djur, tävlar, gör designer och umgås med folk.

Ni tycker nog att jag är lite för gammal för det men det tycker inte jag. Har mer eller mindre växt upp på den sidan och för kanske 3 år sedan så sa de att det skulle komma en ny version men den kom aldrig. Så tills nu hade nog de flesta gett upp hoppet om att det någonsin skulle komma men så gör det det. Åh fy vad det ska bli kul, hoppas att många gamla "veteraner" kommer tillbaka. Tagga 6 februari!


Hår

Färgade håret igår, har haft brunt ett tag nu så tänkte testa svart. Trivs väldigt bra med det och tycker det är väldigt fint. Blir nog ännu finare om jag lockar det som på bilden till vänster :)

Header

Behöver verkligen göra en header men har problemet att jag inte har några bra bilder att ha på den. Hade tänkt ta nya bilder idag när vi red men eftersom jag åkte av så blev det inget med det. Tror inte att det blir några bilder imorgon heller då jag nog inte kan rida med min arm. Så då måste jag vänta tills nästa helg innan jag kan ta några ridbilder. Big problems

Skadad

Red Gull idag på åkern och han var lite smått pigg. Skulle gå över ett dike som är mellan åkrarna men istället för att gå över så hoppade Gull. Dessutom gjorde han några luftsprång efter. Jag hade ingen som helst chans att sitta kvar utan flög som en vante över halsen på honom.

Trodde först att jag hade brutit armen för det gjorde så ont. Men den är inte bruten bara väldigt blåslagen. Fick en smäll på vänster armbåge och får mer eller mindre klara mig med bara högerarmen tills vidare. Känns bra att ramla av sin "snälla, trygga, perfekta barnponny"


Shopping

Hårfärg 88:-
Hårspray 15:-
Zaldi Stigläder 75:- (begagnade)
Hårinpackning 20:-
Ring 40:-
Skor 300:-

It's Friday, Friday gotta get down on Friday

Har studiedag idag! Hade tänkt vara uppe sent igårkväll och ha Doctor Who maraton men så somnade jag efter första avsnittet...

Idag är planen att åka till the big city Vetlanda och shoppa lite krams bl.a. saker till håret. Sen ska jag möta en främling som jag ska köpa stigläder av. Efter Vetlanda så blir det en tur till stallet och rida Gull.


Dagens outfit

Ungefär såhär ser jag och Gull ut idag, ganska så snyggt och stilrent om jag får säga det själv.
Stövlar - Horze
Boots - Ullared
Schabrak - HV Polo
Jacka - Skruf Snus (Random)
Benskydd -  Glen Gordon
Ridbyxor - Karlssons

Presentation

Har lagt ner massa tid och kärlek på att skriva en presentation om mig på bloggen. Försökte vara lite rolig också men tror inte jag lyckades... Nu ska jag iaf ta mig i kragen och plugga lite tyska, passiva verb i imprefekt och annat sånt kul.

Hamster

Skrev ju igår att jag ville ha en tamråtta och hade tänkt köpa en men djuraffären hade ingen så istället köpte vi en hamster. Vet inte riktigt vad den heter, vi varierar mellan massa olika namn. Jag tycker att den ska heta Dalek eller Voldy medans min syster tycker att den ska heta Linni. Vi får väll se var dethär slutar... Söt är den iaf dock bits den haha.


Aww

Skulle jättegärna vilja ha en tamråtta/mus. Tycker de är så himla söta. Jag menar kolla bara? Hur bedårande är inte den lilla krabaten? (bild lånad härifrån)

Gullefjun

Gull var så himla söt idag när vi var ute och gick så jag var bara tvungen att ta massa bilder på honom, här är några stycken :)


Lockigt hår

Lockade mitt hår med plattången nyss. Fick till några jättefina lockar fast resten blev inte alls bra. Tänkte bara visa er några bilder på det så att jag inte har slitigt helt i onödan.
Okay bilderna är väll inte sådär jättebra precis, skyller på webbkameran... Nu ska jag äta fruktsallad och kolla på Dr. Who :)

Orange

Gerard har färgat håret oranget. Jag som var så glad övar att han hade gått tillbaka till svart och så händer detta?!


Tiden går

*kollar på klocka* 19:00
*kollar på kolckan en minut senare* 22:30 WHAT?

Detta händer mig hela tiden. Tiden går jättesnabbt på kvällarna, fattar inte vart den tar vägen speciellt eftersom jag aldrig får någonting gjort heller...

Goose bumps

Sitter och lyssnar på massa bra musik och får gåshud för att det är så perfekt. Den är lätt en av de bästa känslorna man kan känna, när man bara ryser i hela kroppen för att låten är så himla bra.


Ja tack

Vill jättegärna ha detta schabraket från Hööks men det har utgått. Så synd eftersom det är så fint, skulle passa super till min övriga utrustning också eftersom jag har mycket marinblått och brunt. Letar efter det begagnat utan större framgång. Åh bara för att jag för första gången vill ha ett schabrak från Hööks så får jag inte tag på det...


Shoppinglista till Göteborg Horse Show

Detta är vad jag har tänkt köpa på GHS iår, inte så roliga saker utan saker som är mer välbehövliga.
Benlindorna ska matcha detta schabraket så de ska antingen vara bruna eller illrosa
Jackan behöver inte vara något speciellt märke på, bara den är snygg, varm och inte alltför dyr. + helst brun.
Pälsglans, inget speciellt märke.

20 frågor

Min syster har hittat på 20 frågor som jag ska svara på, spännande va?
1. favoritplagg ur garderoben? Vet inte, gillar min lila skjorta som jag köpte för 25 kr haha
2. favoritkarraktär i Lost? Charlie och Hurley de är så roliga
3. hur ofta duschar du? Varannan dag
4. tycker du det är tråkigt att göra designer? Headers är tråkiga att göra men det är ganska kul att koda
5. har du haft munsår någongång? Ja
6. är du kvällsmänniska eller morgonmänniska? Kvällsmänniska
7. vad skulle du göra om du vann 1 miljon? Åka till London sen köpa massa hästsaker och investera i aktier haha
8. vad tycker du om devote.se? Att det är B
9. att aldrig mer få sitta vid datorn eller att aldrig mer få lyssna på musik? Alldrig mer få sitta vid datorn, har ju fortfarande mobilen? ;D
10. favoritlåt? Massa! Just nu sitter The "I" in Lie - Patrick Stump i hjärnan
11. vad skulle du helst heta, Gerda eller Greta? Gerda för Greta rimmar på feta
12. idol eller talang? (tv program) Talang fast kollar inte på något av det
13. gimp eller photofiltre? Photofiltre för kan inte Gimp så bra
14. vad är du helst, snäll och ful eller snygg och elak? Vet inte. Elak och ful
15. går det att köpa lycka? Ja man kan köpa hästar, glass och gå på konserter vilket i princip är lycka
16. att ha sovmorgon eller sluta tidigt? (skolan) Sluta tidigt
17. piercing i höften eller naveln? (du måste välja!!) Höften
18. rida ut eller rida dressyr? Dressyr om det går bra
19. storhäst eller ponny? Båda
20. säg alla namn du kan i Andra Avenyn? Kim, Angelica, Liv, Jossan, Karim, Hamsa, Roxanna och Joel Kinnaman

6 favoritalbum från 2011


Kick-Ass

Kick-Ass är en superhjältefilm från 2010 som handlar om Dave som inte förstår varför ingen har försökt att vara en superhjälte förut. Han bestämmer sig för att själv göra det och blir Kick-Ass.

Den första tiden går det inte så bra för honom och under hans första "uppdarag" hamnar han på sjukhus. Senare lyckas han dock att rädda människor och göra sitt namn känt. Men inte utan att han själv försätter sig i fara för sitt liv.

Jag tycker att filmen är väldigt bra. Den är både rolig, spännanade och lite sorglig. Satt som klistrad i slutet och höll tummarna för att det skulle gå bra. Sevärd film.


New in

Skrev ju igår att jag hade köpt något mycket fint till Gull och har faktiskt redan fått det. Jättesnabb leverans.

Vad är det jag har köpt då? Jo ett schabrak, man får ju aldrig för många? Jättefint från HV Polo i brunt och rosa, mycket klarare färger än vad det är på bilderna. Gull kommer bli så snygg!


Visst är det fint? :D

Vandring

Ska ut och vandra lite med mina systrar. Vi ska gå runt 8 km och sedan grilla korv.


YAY

Har köpt en mycket fin sak till Gull men säger inte vad för jag gillar att retas :'D

Vill ni höra några lama skämt?

Detta är vad jag sysslar med en fredagkväll.

God natt

Ska gå ock lägga mig med datorn nu och kolla på Ghost Whisperer, fick reda på att Evan Peters (Tate i AHS) är med i ett avsnitt och då måste jag ju se det. Eller har redan sett det någon gång för länge sedan men jag tycker om att kolla på samma filmer/serier/läsa samma böcker många gånger och Ghost Whisperer är en av mina favoritserier och Evan Peters en av mina favoritskådespelare så bra kombination.


Gyllene Kvickar


Fett tuffa örhängen jag fick i julklapp, passar ett potterhead som mig :)

Gif

Vet att jag sagt dethär förut men nu har jag nog lärt mig att göra gif:s äntligen! Min nya dator är mycket snabbare så det blir mycket enklare. Här får ni en väldigt vacker gif på mig haha.

Image and video hosting by TinyPic

Uppe med tuppen

Är uppe väldigt tidigt idag, gick upp redan halv sex. Vi hade utsläppet i stallet idag och eftersom mamma jobbar så var vi tvugna att göra det innan hon åkte till jobbet. Stackars hästarna som blev utsläppta så tidigt men eftersom hon som äger stallet inte är hemma så fanns det inga alternativ. Slängde ut extra mycket hö till dem istället så att de klarar sig.

Nu ska jag antingen kolla på AHS eller spela The Sims, svårt beslut där...

Ny dator

Pappa överraskade mig och min syster med varsin ny laptop när vi kom hem från stallet, tack Pappa! Verkligen välbehövligt med tanke på att min förra dator är en sådär 7 år gammal och väldigt seg, så den får nog åka till elektronikskroten.


American Horror Story

Sjukt bra serie som jag verkligen rekommendera, håller på att kolla på den en andra gång. Handlar om en familj som flyttar till ett hus som är hemsökt, man inte vet vilka personer som lever och vilka som är döda utan det får man reda på det allt eftersom.


Gulls stora skräck

Gull är rädd för post-it lappar. Häll fram en till honom innan idag och han var jätterädd för den, vågade knappt nosa på den. Lite kul att han är hur lugn och orädd som helst i alla situationer men post-it lappar är han rädd för.


Vad jag fick i julklapp

 

* Godis
* Lost säsong 4
* Öronhängen som ser ut som gyllene kvickar
* Harry Potter och Fenixorden
* Två-fingers-ring med två ormar på
* Nagellack
* Parfym och sånt
* En väggkalender med egna bilder i

Fick även vinterridstövlar och biljetter till GHS :)

Nyårslöften

Kollade in mina nyårslöften från förra året har faktiskt uppfyllt hälften av dem!

2011's nyårslöften:

* Inte köpa godis - haha va är dehär för löfte egentligen? Tror jag klarade det ungefär en halv vecka?!
* Spara till en hoppsadel - har pengar så jag skulle kunna köpa en hoppsadel men det känns inte så lönt när jag inte ska ska ha Gull så länge till, kan alltid låna Willes sadel (eller hur Lennart?)
* Söka sommarjobb - check
* Tävla dressyr - check

Så nu går vi över till 2012's nyårslöften:
* Försöka motionera, iaf gå en prommenad någon gång i veckan
* Ta körkort
* Ta ridningen mer seriöst, inte låta hästen vila en dag extra bara för att jag inte orkar, för att det är dåligt väder o.s.v.

Känns som om jag har fått ihop ganska bra nyårslöften för iår, får se hur det går att hålla dem.
Har ni några nyårslöften? :)

Mitt 2011

Tänkte göra en sammanfattning av mitt 2011, vad som hände varje månad o.s.v, mest för att själv komma ihåg det :)

Januari
Sprättade upp en Kingston sadel, hittade inte jättemycket i den men lite löv och sånt va det i den. Dessutom var den sne i bommen.
Fick min pappas iPhone 4 som jag älskar.
Tolkade efter Wille som var jättegalen och försökte döda mig.
Red även Gull såklart så gott det gick i all snö.

Februari
Månadens höjdpunkt var helt klart Göteborg Horse Show. Var där på fredagen med mor och syster, väldigt trevligt. Köpte inte så mycket bara en jacka, benskydd och ett schabrak.
Det var 17 minusgrader utomhus.
Jag lurade mina bloggläsare att jag hade blivit biten av en råtta.

Mars
Gull fick byta box för att han och Wille surade så mycket på varandra, stället fick han en med fönster så att han kan stå och kika ut.
Ramlade när jag "löshoppade" Nalle, landade på mitt lillfinger så det stod rakt ut i några dagar.
Vi kom fram till att vi skulle sälja Nalle.

April
Nalle såldes och flyttade till Vimmerby.
Vi var på Charlies med Gull och provade ut en dressyrsadel.
Jag fyllde år, kommer inte ihåg vad jag fick i present mer än sadlen som var lite halvt en födelsedagspresent även om jag betalade det mesta själv.

Maj
Red Wille ganska mycket denna månaden och startade CR 80, 90 på honom felfritt. Hoppade honom ett ridpass före CR:en där han gick så bra! I princip den enda gången det har gått sådär superbra för mig att rida honom, borde lägga upp filmen från det!
Var i Stockholm med skolan, kollade in rikstaden och muséer och annat tråkigt. Samt åkte buss i 11 timmar.

Juni
Sålde min hoppsadel eftersom den inte passade någon av våra hästar längre.
Var i Vetlanda och handlade kläder för pengarna vi fick från att sälja sadlen, var enda gången 2011 som jag handlade mycket kläder (= två t-shirts, ett linne och ett par tights) till mig själv på en enda gång.
Fick sommarlov, åkte till Öland med pappa och syster några dagar.

Juli
Tävlade lokal dressyr med Gull vilket gick bra, vi klarade vårat mål som var att inte komma sist.
Jag sommarjobbade 3 veckor på ett hundpensionat vilket var kul, tog hand om söta och mindre söta hundar och katter samt rensade massa ogräs.
Köpte ett par mycket fina, älskade gula Converse.
Körde höjdhoppning med Wille barbacka mot min syster, jag vann på 105.
Skaffade Tumblr som har varit mitt liv sen dess.

Augusti
Hälsade på Nalle.
Köpte en transport.
Var hos Charlies igen men denna gången provade vi ut en hoppsadel till Wille.
Min syster och Wille tävlade lokalt för första gången med ett stopp i omhoppningen i LC.

September
Jag försov mig på en sovmorgon, vaknade vid lite över tio när jag började kvart i. Slapp iaf första lektionen och behövde inte komma till skolan förrän ett.
Vår vandrande pinne Harry dog.
Jag bestämde mig för att se alla LOST avsnitt en andra gång så jag köpte första säsongen på DVD.
Badade med en kompis, utomhus i en sjö.

Oktober
Tävlade dressyr KM med Gull, kom inte sist denna gången heller.
Hoppade CR med Gull vilket gick väldigt pra, fick en näst intill perfekt runda med mycket bra flyt, borde lägga upp film på den med... 
Var hos tandläkaren med Gull.
The Walking Dead säsong 2 hade premiär, vilket jag hade längtat efter sen slutet av 2010.

November
Harry Potter och dödsrelikerna del 2 släpptes på DVD
Satte upp bilder på Harry Potter över hela min systers dörr.

December
Tog fram julgranen den 1 december som vanligt. Körde på nya kulor och glitter igår - lila.
Min syster träffade Linni från Idol i Vetlanda och blev helt hyper så jag låssades som om jag inte kände henne (min syster alltså)
Kollade igenom American Horror Story på några dagar och blev helt fast i serien.

Wow tog en timme att göra detta inlägget. Några månader var väldigt svåra att skriva något om så fick gå tillbaka i min facebook och kollade vad jag hade skrivit om där hah.

 


RSS 2.0