Flum

Lite bilder som togs på mig och ponnysarna här om dagen, inte så jätteseriösa haha





18 år!

Fyller 18 idag! Har firat min födelsedag med att vara i skolan i 12 timmar, kan det bli bättre eller? Fick i alla fall en väldigt fin present av pappa, en iPhone dock, den kommer användas flitigt kan jag säga!

Vi fick ha namnskylt idag i skolan haha

Stövlar och skor

Hämtade ut mina Tretorn-ridskor igår! De är mycket finare i verkligheten samt väldigt sköna! Skickade dessutom iväg mina Tretorn-ridstövlar idag så nu äger jag inga ridstövlar längre men det kommer inte vara så länge för i helgen ska jag förhoppningsvis hämta ett par nya, yay.


ursäkta fina strumpor, alla andra var i tvätten


Begagnade grejer

Tummen upp till att köpa och sälja saker begagnat. Har varit väldigt akriv idag känner jag, håller på att sälja lite grejer så att jag kan göra rum för nya. Jättekul också att man kan komma över väldigt fina saker väldigt billigt. Mitt favoritställe att köpa och sälja är faktiskt facebook. Där finns det en grupp för bara oss i Småland så det mesta man köper kan man faktiskt träffa säljaren för att hämta upp och då slipper man ju fraktkostnaden. Superbra! HÄR hittar ni den gruppen, finns säkert liknande för er som inte bor i Småland också.


Ridbyxor

Dessa två ridbyxor har landat i min brevlåda de senaste dagarna. De bruna är från Roping och de gråa är från Pikeur, väldigt nöjd med båda, de behövdes verkligen!


Riktigt snygga byxor


Hittade dessa ridbyxor på en dansk sida, tycker de är riktigt snygga! Visst, de ser ut som Animo-kopior men för oss vanliga dödliga som inte har råd att lägga 2000 på ett par ridbyxor är dessa ett väldigt bra alternativ. Synd att jag precis köpt två par ridbyxor annars skulle jag ha svårt att hålla min borta från dessa! De kostar ~590 sek.

Beställt

Beställde Tretorn midcut jodphurs för några dagar sedan och hoppas att de kommer snart. Beställde även ett par vanliga ridskor men de var tyvärr slut i min storlek så får försöka köpa de från något annat ställe.

Tror iallafall att skorna kommer vara jättesökna att gå i, mina stövlar från Tretorn är väldigt sköna att gå i (även om man inte ska gå i stövlar) så skorna borde vara minst lika sköna. Att de sedan inte är så fina spelar mindre roll, ska ändå brar ha dem som slit och släng.


Lite försenat

Såg att mitt förra inlägg hade kommit upp, jag försökte publicera det vid halv tre idag, haha nu ser det ut som om jag hade tänkt ut och rida vid 23:18...

Ska nog försöka sova snart även om jag inte är ett dugg trött. Kommer nog vara väldigt trött imorgon på morgonen dock!


Lyckost

Det har varit fint väder hela dagen men när jag ska ut och rida så ska det självklart börja hagla/snöa :(


Alcatraz

Ikväll vid 21:00 på TV 4 går en jättebra TV-serie vid namn Alcatraz. Den hade premiär förra veckan och är verkligen bra, lite LOST känsla över den vilket inte är så konstigt då det är samma skapare bakom båda. Riktigt sevärd, om du inte har något bättre för dig ikväll så slå på 4:an!


Ricinolja

Skulle vilja testa att ha Ricinolja i håret, tydligen så ska det växa jättesnabbt ungefär 4 cm per månad! Mitt hår är redan ganska långt men det hade inte skadat om det var lite längre. Därför skulle det vara kul att testa, oljan dessutom väldigt billig ca 50 kr. Dock skulle jag behöva färga om håret väldigt ofta om det verkligen skulle växa 4 cm på en månad...


Körskola

Ska till körskolan och gå den kurs man måste gå för att få börja övningsköra. Egentligen borde jag ha gått den för nästan 2 år sedan men det är ju dumt att stressa! Hela kursen tar ca 3,5 h så jag kommer inte hinna åka till stallet idag. Istället får min kära syster äran att skritta en runda på Gullefjun.


iTardis


Hade varit jättecoolt att klä ut mobilen såhär! Det är plast som man bara klistrar på mobilen plus en bakgrund som man helt enkelt ställer in på mobilen och som matchar plasten perfekt. Finns massa olika motiv, har inte hunnit titta på fler än denna och den vill jag jättegärna ha! Skulle vara jättecoolt att ha en mobil som ser ut som the TARDIS. Finns att köpa här

Positiv gym-effekt

Jag har alltid haft lite svårare att rida i högervarvet men igår när jag red så kom jag helt plötsligt på att jag red i högervarvet utan några som helst problem, det gick lika bra som att rida i vänstervarvet. Tror det är för att jag kanske blivit lite jämnare i kroppen sen jag började gymma.

Tycker att idéen med att börja gymma var en av mina bättre idéer faktiskt. Känner mig mycket starkare samt att jag orkar mer och då har jag inte ens hållt på i en månad än. Trodde aldrig att jag skulle säga detta men det är faktiskt kul att svettas lite!


Surgubbe

Gull var en riktig surgubbe idag alltså! Han bara satte sig på tvären och vägrade att gå, skulle naffsa efter min arm och hålla på.

Vanligtvis är Gull jättesnäll och trevlig att hålla på med men ibland får han sina idéer och är jättejobbig en dag. Dagen efter är han tillbaka till att vara snäll och trevlig igen som tur är.


Skola

Åh jag dör så tråkigt det är att vara tillbaka i skolan. Vädret är dessutom jättedåligt så känner mig inte jättesugen på att rida i eftermiddag. Ska förhoppningsvis beställa ridskor ikväll så jag har något att se fram emot iallafall.


Ett av de bästa ridpassen

För exakt ett år sedan var vi och provade ut Gulls nuvarande sadel på Charlies. Det ridpass som jag red på Gull när vi testade sadlen var ett av de bästa jag någonsin ridigt på Gull. Han gick så jäkla bra, minns verkligen känslan i galoppen hur vi bara flög fram. Allting kirrade, ibland önskar jag att man kunde åka tillbaka i tiden och rida samma ridpass om och om igen..

Sur

Har tappat bort mitt Apple-headset. Tror jag glömde det på gymmet i torsdags för det var då jag senast såg det... Känns kul att behöva lägga 300 kr på ett nytt när man istället kunde köpt något roligt för pengarna, men jag klarar min verkligen inte utan.


Funderar lite på att köpa Lady Gaga Heartbeats istället för de är fett snygga och de är inte så vanliga som Apples som i princip alla har.

Tjobree!

Tjobre Amandas läsare!
Jag heter Ida!
Har ni haft en bra?
De har jag, jag är med Amanda, Ina och Angelica. Amanda har ätit 6 portioner! Jag har ätit 1. Haha, detta blev ju ett jätte intressant inlägg. Men ne, titta in min och Inas blogg http://betterthanall.blogg.se">betterthanall.blogg.se!

// Ida


Påskägg

Mamma hade köpt varsitt påskägg till mig och min syster som vi fick leta efter så nu har jag massa godis att äta hela påsken, om non non!


Frank och Jamia har en son!


Invigning

Invigde det gula Eskadron schabraket jag köpte på GHS idag, det var lite litet men med tanke på vad det kostade så spelar det ingen roll, funkar utmärkt som hemmaschabrak ändå! Gull passade dessutom väldigt bra i färgen.


Fulaste bilden någonsin

Hittade denna bedårande bilden på Gullefjun på mobilen. Precis när han skakar på sig, vacker häst jag har!


Shopping a lá Ullared

Var ju i Ullared idag och shoppade och kom ut från ridsportavdelningen med varor värda 110 kr! Var rikrigt dåligt utbud tycker jag, hittade inget som jag kände att jag var tvungen att ha och det jag ville ha fanns inte i rätt storlek. Fick bara med mig ett flugtäcke och ett grimsakft.

Även om jag inte handlade så mycket hästsaker så lyckades jag bränna drygt tusen kronor ändå, gick bara över min budget med en hundralapp skulle jag gissa på. Köpte mest nödvändiga saker och impulsköpte endast en grej, duktigt!

Mitt impulsköp, The Walking Dead säsong 1 på DVD, älskar den serien så mycket så var tvungen att ha den!

Ullared

Har varit i stallet ungefär hela dagen och är väldigt trött nu, imorgon blir det dock ingen sovmorgon då jag ska iväg till Ullared, eller rättare sagt GeKås. Har inte varit där på jättelänge så det kommer bli ett väldigt kärt återséende!

Påsklov

Har påsklov denna veckan vilket är väldigt skönt och välbehövligt! Tyvärr så måste jag plugga massa företagsekonomi och rättskunskap på lovet, men bättre det än att vara i skolan. 

Kom nyss hem från gymmet sprang i 30 minuter vilket gick förvånantsvärt lätt. Jag kanske börjar få lite kondition trots allt? Nu ska jag hoppa in i durschen och efter det ska jag poppa lite popcorn och kolla på ett avsnitt Doctor Who. Efter det blir det plugg om jag orkar..


RSS 2.0